A fotózásról

A fotózásra veszprémi műtermünkben kerül sor, ahol rengeteg kellékkel várjuk a babákat, családokat és kismamákat. Kötött, horgolt szettek, amik nagyon jól mutatnak a babákon. Tündéri kis ruhácskák és hajpántok kislányok és kisfiúk számára is, többféle méretben. Mackó-, nyuszi-, manó-, pilóta-, hercegnő szettek, stb.  Sok- sok egyedi kiegészítő, kosarak, bőröndök, dézsák és számos háttér. Kismamáknak pocakkötők, ruhák, fehérnemű szettek. Kellékeinket ide kattintva is megtekintheted. Ezeket folyamatosan bővítjük és igyekszünk új ötleteket bevinni a fotózásba.

DSC_0344-medium-logo

Kisgyermekeknél a legfontosabb, hogy jól és felszabadultan érezzék magukat. Ezért nincsenek kitalált pózok, beállítások. Persze vannak előre beállított kompozíciók, de semmit nem erőltetünk. Egyébként is játék közben lehet a legjobb pillanatokat elkapni.

Tökéletes fotók titka – ajándék ebook, amiből megtudhatod, hogy mit tehetsz Te a legjobb fotók érdekében. Ha a szülők megfelelően felkészültek és “felkészítik” a gyermeket is, klasszisokkal jobb fotók születnek, mint egyébként.

Mikor érdemes a babákat fotóztatni?

A babák mindig gyönyörűek, de mégis van az életükben pár mérföldkő, amit érdemes megörökíteni.

ujszulott-125-125• Újszülött kor: a baba 2 hetes koráig a legideálisabb. Ilyenkor a babák még igen aluszékonyak és nem zavarja őket, ami a külvilágban történik. Úgy helyezhetők gyengéden különféle pozitúrákba, hogy semmit sem érzékelnek abból. Az első 6 hét a babával – valljuk be – sok szülő számára igen húzós. Alkalmazkodni a kis jövevényhez, megtenni mindent a kényelme és komfortérzete érdekében, non-stop, a nap 24 órájában. Nem csoda hát, hogy ez az időszak sokszor észrevétlen elillan, a békésen szunyókáló újszülött villámgyorsan izgő- mozgó kisbabává cseperedik. Az újszülött korban megörökített fotók azonban egy életen át segítenek felidézni a szunyókáló csöppség édes kis grimaszait. Műtermünkben kényelmes kanapéval, ideális hőmérséklettel, szükség esetén plusz hősugárzóval biztosítjuk a babák tökéletes kényelmét. Igény esetén akár házhoz is megyünk, de azt tudni kell, hogy a legjobb fotók, a legtöbb kellékkel műtermi körülmények között készülhetnek.

3-4-ho-125-125• 3-4 hónapos kor: ilyenkor már hason fekve ügyesen ki tudja támasztani magát a baba, esetleg egyik kezével már nyúl az elé helyezett tárgyak, játékok után. Remek fotók készülhetnek ebben a pozitúrában. A legtöbb baba már tudatosan mosolyog a szülőre.

 

8-9-ho-125-125• 6 -8 hónapos kor: amikor a baba már tud önállóan ülni. Vidám, játékos, mosolygós fotókat készíthetünk ekkor, a baba mindennel játszik, ami a keze ügyébe kerül. Kellékeink remekül mutatnak játék közben a babákkal.

 

1-eves-125-125• 1 éves kor: ilyenkor érdemes megörökíteni az első lépéseket és természetesen az első szülinapot. Kérésre a babát vidám, színes tortával és lufikkal várjuk, egy felejthetetlen élményt nyújtó, “tortatapicskolós” fotózáshoz. Ilyenkor a kicsire csak egy pelenkatakaró bugyikát adunk és a “gondjaira bízzuk” a tortát. Ami eztán következik, arról hosszú évek múltán is nevetve beszél majd a család 🙂 A babák tetőtől- talpig maszatosan imádni valóak. A nagy tortaevés megörökítése után nedves törlőkendővel szokás megtisztítani a babát, vagy igény esetén zuhanyzóban lehet letusolni őt.

Milyen napszakban érdemes fotózni?

Célszerű olyan napszakot választani, amikor a baba kipihent, jóllakott. Ilyenkor általában jókedvű és elégedett. Természetesen van lehetőség a baba etetésére.

Mit hozzatok magatokkal?

Nagyon fontos, hogy a gyermeket lehetőleg natúr, egyszínű ruhába öltöztesd. Hozhattok több váltás ruhát is, vannak háttereink és kellékeink, amikhez az élénk színű ruházat is remekül illik. Arra azonban megérünk, hogy Mickey egér, Hercegnő, Verdák és társaik, feliratos felsőket hagyjuk a műtermen kívülre. Célunk az időtlen pillanatok megörökítése. A feliratos, mesefigurás ruházat nem mutat jól a fényképeken. Ahogy fentebb is olvashattad, mi is rengeteg ruhácskával és kellékkel rendelkezünk. Ha van a gyermeknek kedvenc játéka, vagy olyan ruha, kiegészítő, amit szívesen látnál viszont a fotókon, azt is hozzátok magatokkal.

A családi fotózásnál érdemes odafigyelni az egész család öltözékére. Öltözzetek kicsit össze, öltözzetek egymáshoz. Az egyszínű fehér, vagy fekete felső és farmer időtlen és mindig jó választás. A nagy, feltűnő mintákat, feliratokat kerülni kellene, mert nagyon zavaróan tudnak mutatni a képeken. Ti is hozhattok több váltás ruhát, elegánsabb és lezserebb viseletet.

A gyerekeknek jó, ha van kéznél egy kis édesség, rágcsálni való, vagy amivel jutalmazhatjuk.